L’EINA PER FIDELITZAR AUDIÈNCIES

Dissenyar una estratègia sobre els seus vídeos, permet  a una empresa crear un contingut  que connectarà amb  la major audiència possible. YouTube ha analitzat els vídeos que més èxit han tingut en la seva plataforma i n’ha extret conclusions que es poden trobar en la segona versió de la guia de bones pràctiques  Creator Playbook  i també en el seu bloc  Creator Blog.

Estem entrant en un període de temps on el màrqueting i el contingut s’estan convertint en inseparables. Aquesta és la raó per la que  Hollywood, Silicon Valley  i Madison Avenue  s’han vist obligats a convergir.  I  és el motiu pel qual Youtube es troba en un període de transició: està passant del contingut amateur al vídeo online professional.  Els consells de YouTube als creadors de vídeo  van en aquest sentit…

Proporciona un rostre humà a la teva empresa  

Les persones es relacionen amb persones  i connecten millor quan tenen un rostre humà al davant.  Els agrada sentir que estan comprant alguna cosa a algú,  no només a un lloc web. D’altra banda, algú que formi part de l’empresa  és el vehicle idoni  per transmetre passió i entusiasme pel  projecte.  Un exemple: l’emprenedor i director general de diferents empreses (Equinix, Digg, Revision3, SimpleGeo)  Jay Adelson,  és el conductor de la sèrie  de vídeos Ask Jay  en les que resol dubtes sobre com convertir qualsevol idea de negoci en realitat.

Els primers 15 segons

Molts espectadors decideixen si seguiran veient el vídeo durant els primers 15 segons. Cal determinar quin és el contingut més atractiu i posar-lo  en primer lloc, actuarà de ganxo perquè la resta del vídeo sigui visionada.  El repte és despertar l’interès i deixar clar de què tracta el que estàs compartint.  Les introduccions de Vsauce  acostumen a dir en els primers 15 segons exactament el que es necessita saber sobre el que s’ està a punt de veure.

Presència de la marca

L’aparició de packaging i de marques han de ser mínims i breus. 5 segons és més que suficient.  El millor és ubicar-los al final del vídeo. Un exemple: l’ empresa Gopayment  ha fet una sèrie de vídeos titulada Get Business Growing  en la que el protagonisme de la història se l’enduen petits negocis que volen créixer. Només al final del vídeo (integrat en la narració i formant part del clímax), apareix el sistema  Gopayment de pagament a través del mòbil.

Periodicitat

La publicació de contingut regularment i amb freqüència ajudarà a construir audiència. El desitjable seria a un mínim d’un vídeo per setmana. Una freqüència de temps curta entre una actualització de continguts i una altra farà que el públic torni sovint. El canal The Annoying Orange actualitza continguts setmanalment i ha aconseguit 2.1 milions de subscriptors.

Crida a l’acció (Call to action)  i Interacció

La gent se sent atreta pel vídeo online perquè pot interactuar d’una manera que no es pot fer amb la televisió.  És un mitjà de comunicació social de doble sentit. Per això és interessant preguntar a l’audiència la seva opinió, incitar a deixar comentaris, demanar respostes en forma de vídeo, dedicar vídeos sencers a respondre als usuaris…  Cada programa de Film Riot  explica com realitzar un efecte especial cinematogràfic determinat. Demana als seus seguidors que el portin a la pràctica i enviïn els seus vídeos. Film Riot ha creat una comunitat atractiva pels usuaris i també per a les marques  dels equips de filmació i centres d’ensenyament audiovisual.

Internacionalització

Youtube disposa d’ eines online per subtitular. D’aquesta manera, es pot crear un contingut que transcendeixi les diferències culturals i arribi a un nou públic que pot impulsar el creixement de l’audiència..

Esdeveniments Especials

El calendari ordinari està ple d’esdeveniments especials que compten amb la complicitat de la major part de la població:  nadal,  vacances d’estiu,  cap d’any… I el calendari professional   també.   Crear vídeos online especials per aquestes dates permet beneficiar-se  de les converses socials que es generen al seu voltant.  La televisió ja fa  molts anys que fa servir amb èxit aquesta estratègia.

Per últim, un consell de YouTube que els engloba a tots:  per construir una audiència consistent es necessita un contingut consistent. Ja has pensat què oferiràs al teu target?

Share your thoughts