ESPECTACLE DE MAPPING EN LA INAUGURACIÓ DELS CAMPIONATS DEL MÓN DE PILOTA

Món de Pilota 2018

Client: Federació Catalana de Pilota, Federació Internacional de Pilota Basca

Producció: Alca Films

Guió i Concepte: Storytala (Gràcia Pedrosa, Ramon Herrero)

 

Storytala va rebre l’encàrrec de conceptualitzar i guionitzar l’espectacle audiovisual inaugural dels Campionats del Món de Pilota Barcelona 2018, que va tenir lloc al renovat Pavelló Olímpic de la Vall d’ Hebron.

 

PLANTEJAMENT DEL MAPPING “PILOTA VIVA”

La protagonista és la pilota, és una bola de llum vital (viva) i plena d’energia. Totes les accions del mapping i les escenes giren a l’entorn de la forma circular, les seves dinàmiques i els seus rebots.

Seguint amb la mateixa filosofia del claim (“pilota viva”), el llenguatge utilitzat a tot el mapping es caracteritza per utilitzar expressions pròpies del món de la pilota. D’aquesta manera, s’aconsegueix una plena integració entre la narrativa i l’esport que la protagonitza.

L’estètica general és futurista i minimalista.

RECURSOS TÈCNICS

Es tracta d’ un mapping de grans dimensions: es van utilitzar 3 projectors que van abastar amb perfecció una impressionant paret de 54m x 10m.

En la seqüència dedicada a les modalitats de pilota, els efectes aconseguits es van rodar amb la tècnica coneguda com a “motion capture”. 4 pelotaris professionals es van vestir amb sensors de moviment i es va enregistrar digitalment la seva gestualitat. Aquesta informació s’ha utilitzat com a base per aconseguir una animació realista dels esportistes virtuals que  adquireixen una dimensió espectacular en el mapping.