INTERFÍCIES QUE CONVERSEN

Encara hi ha massa webs poc  accessibles per a l’usuari. Per contra, cada cop més empreses estan adoptant interfícies conversacionals (CI, Conversational Interfaces) per reproduir una conversa amigable al mateix temps que augmenten les relacions amb els clients.  L’escriptura UX (UX Writing) és l’ especialitat que ajuda  els usuaris a assolir els seus objectius a través del llenguatge. Per això, és creixent la tendència que els escriptors treballin colze a colze amb els dissenyadors  i desenvolupadors per crear millors experiències d’usuari.

PARLAR DIRECTAMENT AMB LA MARCA

Històricament, els ordinadors i els humans han parlat idiomes diferents, amb interfícies gràfiques com a traductores. Amb les interfícies conversacionals (CI, Conversational Interfaces), els ordinadors i els humans parlen el mateix idioma. Per això s’està implantant la tendència que, en comptes d’una comunicació basada en termes inhumans ( fent click a icones) simplement es pugui utilitzar el llenguatge natural. Ara mateix, hi ha dos tipus bàsics d’interfícies conversacionals: els assistents de veu (Siri, Google Assistant, etc.)amb qui es parla i els chatbots basats en el text.  Els assistents virtuals estan construïts per gegants tecnològics com Google, Apple, Microsoft, Samsung, etc. Els Chatbots solen ser creats per empreses de totes les dimensions.

L’aplicació Operator  connecta amb una xarxa de “operadors” que actuen com assistents  virtuals.  Poden gestionar qualsevol sol·licitud relacionada amb una compra i suggerir idees de regal o aconsellar sobre mobles  i disseny interior.

“El xat serà el proper gran sistema operatiu.  Aquest és el començament d’un  nou Internet “

Kik és una de les aplicacions de xat més populars entre els adolescents dels Estats Units. El seu CEO  Ted Livingston  considera que  “El xat serà el proper gran sistema operatiu. Les aplicacions vindran a ser considerades com els nous navegadors; Els robots seran els nous llocs web. Aquest és el començament d’un  nou Internet “.

L’empresa Persona Technologies alimenta de continguts els bots que  diversos personatges famosos utilitzen per comunicar-se amb el els seus fans: l’actriu i cantant Christina Milian, Selena GómezChristian Gray.  El seu CEO,  Josh Bocanegra, creu que ‘Has d’entendre perquè els fans estimen a una determinada personalitat . Cada paraula que s’utilitza en el bot importa.’

Les CI  ens poden ajudar a organitzar un viatge, comprar en línia o fer una comanda , tot això amb un xat.  Per a les marques, representa una oportunitat per ampliar i gestionar les relacions amb els seus clients i anar més enllà de ser “només un producte”.  Els usuaris poden parlar directament  amb elles a través del web,  Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram,... Les CI poden crear una experiència més genuïna, i aconseguir que la compra sigui més personal i agradable. A més, són realment multiplataforma. Funcionen bé a tot arreu, inclosos els smartphones  i els ordinadors de taula.

COM ESCRIURE PER A UN BOT

Les  CI representen  ​​un canvi fonamental: un disseny visual mínim i un major ús de les  paraules.  El contingut, la presentació i el flux de la conversa són els elements principals de la interfície d’usuari d’un disseny de CI.  Els chatbots tenen una interfície d’usuari mínima i, per tant, els desenvolupadors  no necessiten preocupar-se massa per  l’aspecte visual, el més important és la construcció del flux conversacional adequat. A mesura que el disseny visual es desfà a favor de les paraules, el que dius i com dius es fa més crucial que mai. Una  interfície basada en la conversa requereix unes habilitats especifiques.

‘Cada paraula que s’utilitza en el bot importa’

Quines competències ha de tenir un escriptor UX?

  • Definir el propòsit de la CI.

  • Utilitzar un llenguatge clar i familiar.

  • Escriure de forma concisa.

  • Optimitzar el text per a ser llegit al web (será escanejat més que llegit).

  • Pensar en el que l’ usuari vol fer en cada moment.

  • Transmetre fidelment la personalitat de la marca.

  • Formular preguntes tancades.

  • Propiciar el tipus de resposta que es busca per part de l’usuari.

  • Construir una conversa fluida i el màxim d’espontània.

  • Sorprendre l’usuari amb detalls amigables i familiars propis d’una conversa real.

En definitiva, treballar amb una identitat clarament definida mentre es proporciona informació rellevant a l’usuari  en  forma de conversa.

UNA COMUNICACIÓ MÉS INTEL.LIGENT ENTRE MARCA I USUARI

Les CI es poden utilitzar per nombroses raons, però una de les principals per a les empreses  és   l’atenció al client. Les CI  milloren les experiències dels usuaris i afegeixen valor a l’empresa. I quan un client té  una experiència positiva amb una empresa, això es tradueix en fidelització.

Encara ets a temps de decidir quines paraules posar a la teva interfície.

Share your thoughts