NARRATIVA IMMERSIVA PER A L’ HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU

Storytala ha conceptualitzat i guionitzat el projecte de realitat virtual, que aplica la tecnologia vídeo 360,  per a l’ Hospital de Sant Joan de Déu. La col·laboració s’ha establert amb el Servei de Mitjans Audiovisuals i també el Departament de Màrqueting i Comunicació de l’hospital.

La tecnologia de vídeo 360º  facilita l’exploració immersiva de l’Hospital Sant Joan de Déu i dels seus ambients amables que  contribueixen a reduir l’ansietat dels nens i les famílies. Recuperat de:  http://barcelonamedicaldestination.com/san-joan-de-deu/

A través de la Tecnologia de 360º es pretén aconseguir els següents objectius:

  • Oferir  una experiència el més realista possible i completament immersiva.
  • Preparar als infants i adolescents que han de ser intervinguts a Sant Joan de Déu per tenir una experiència el màxim de positiva i el mínim de traumàtica.
  • Transmetre  informació a  tota la família per mitigar els  nervis i la incertesa en els moments previs a l’operació.
  • Comunicar la idea que l’Hospital és un espai pioner i acollidor des d’un punt de vista arquitectònic, però també, un centre de salut innovador. És un punt  de referència  que funciona gràcies a un grup humà especialment preparat per atendre les necessitats i sensibilitats de totes les persones que hi arriben per ser ateses i curades.

El llenguatge i els recursos 360º que hem aplicat en el disseny narratiu immersiu es basen en aquests punts principals:

  • Cada escena de 360º inclou els punts d’interès per a la salut però també els emocionals  des de la perspectiva de la persona usuària però també de la família.
  • S’ha dissenyat una Veu en off optimitzada pel llenguatge 360º  que ajuda a contextualitzar, sense necessitat d’estar sincronitzada amb les imatges.
  • La Veu en off no tan sols transmet informació sinó que també busca establir una connexió emocional amb l’audiència. Els incita a explorar l’espai.

Amb gairebé 150 anys d’història, l’Hospital Sant Joan de Déu és actualment un dels cinc hospitals pediàtrics universitaris que més nens atén a Europa. L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona posa un èmfasi especial a reduir l’impacte de l’hospitalització en els pacients. És un centre pioner que ha aplicat en el disseny de les seves instal·lacions el concepte de la creació d’ambients amables per facilitar el confort,   humanitzar la cura i contribuir a reduir l’ansietat dels nens i les famílies.

Share your thoughts