PER QUÈ LA TV SOCIAL AGRADA A LES MARQUES?

La TV Social  s’està expandint gràcies als patrocinis. La interactivitat a la segona pantalla aporta més dades que les medicions d’audiència tradicionals. Les marques poden tenir una informació i un diàleg individualitzats. I estan disposades a aprofitar-ho de diverses formes…

Sponsoritzant  els continguts extres de la 2ª pantalla

La sèrie Suits ofereix una fusió natural entre ficció i comerç. Els seus personatges són uns fanàtics del vestir amb elegància i de viure amb estil. Això posa en safata de plata que botigues on-line com MR. PORTER, especialitzada en accessoris i moda per a home, o la marca premium d’automòbils LEXUS col.laborin amb la franquícia televisiva.

LEXUS ha sponsoritzat Suits Recruits un joc social interactiu que es desenvolupa en diverses plataformes i que inclou vídeo, àudio i text. Els fans poden interactuar amb els personatges, descobrir continguts exclusius, col.laborar en la resolució d’un cas… Els responsables de Suits Recruits són també els creadors de #HashtagKiller (+ de 500.000 jugadors, 80 milions d’impressions a Facebook i Twitter, nominat als Emmy Interactius…). Segons Alexandra Shapiro (vicepresidenta executiva d’ USA Networks), LEXUS aconsegueix una “integració orgànica de la marca en aquest storytelling digital” d’una manera que no és possible en la televisió convencional. Ajudant a impulsar la història hi ha un Sedan Lexus LS460L que és el vehicle oficial de la firma fictícia d’advocats Pearson Hardman i és utilitzat pels jugadors per rastrejar la ciutat i seguir les diferents línies d’investigació de cada cas.

Sincronitzant  el  Contingut de  la TV i el T-Commerce

El T-Commerce és la tecnologia que combina  l’e-commerce amb els shows televisius i facilita als espectadors comprar vestits, mobles i altres gadgets que apareixen en un programa de televisió.

MR. PORTER  ha llançat una app que permet adquirir els vestits i complements que apareixen en els diferents episodis de Suits. I també un  microsite que esdevé una guia d’estil de vida i permet emular la vida dels protagonistes. També ha creat un nou concepte de  botiga off-line on els usuaris, a més de disfrutar de l’ avançament dels continguts dels nous episodis, poden experimentar el look de la sèrie a través de taules digitals multitàctils i d’un ambient proper al món exclusiu de la sèrie.

“Gamificant”  els Anuncis de la TV

Els  continguts  interactius per a la segona pantalla permeten al consumidor interactuar amb la publicitat. Capten l’atenció dels espectadors durant més temps que els escadussers 15-30 segons que duren els anuncis televisius.

La campanya #youdrive  ha fet posible que els espectadors “conduïssin” l’acció de la ficció publicitària basada en el nou MERCEDES BENZ A-Class. A través de Twitter (amb els hashtags #hide o #evade) el públic  ha decidit el final de la història, que s’ha mostrat en un anunci especial de 90”.

UNILEVER  també ha  creat la campanya “Best night ever” que permet a l’espectador decidir com evoluciona la història  del noi i la noia que apareixen en  l’spot i que volen accedir a la zona VIP d’un exclusiu club nocturn (que s’anomena “Clear” igual que el producte).  Aquí la interactivitat no només possibilita decidir el final sinó també com va evolucionant el nus de la història.

Incentivant la interactivitat

Cada cop és més difícil aconseguir grans  audiències generalistes. La tendència, en canvi, és dirigir-se a un públic més reduït però més fervent,  apassionat i participatiu.  Disposat a consumir continguts, acumular punts de recompensa canviables per béns reals i virtuals i desafiar els seus amics de Facebook a tota mena de jocs.

A l’ombra del programa “Around the World in 80 plates” el canal Bravo i la marca d’automòbils INFINITI han creat un concurs exclusivament per a la segona pantalla: #80plateschallenge. Tuitejant el hashtag el màxim número de vegades, i amb la complicitat de les amistats on-line,  s’aconsegueix desbloquejar un mapa interactiu que mostra l’ubicació d’un vehicle Infiniti JX, aparcat en alguna ciutat del planeta. El primer que arriba físicament al cotxe, se’l queda.

Coneixent en temps real

La televisió, les xarxes socials i la publicitat (o per dir-ho d’una manera més gràfica: Hollywood, Silicon Valley i Madison Avenue) estan aprenent  treballar plegats. I els continguts per a TV Social en són un exemple. A més, amb les dades que n’obtenen, els anunciants poden saber gairebé instantàniament  com un programa o un contingut publicitari han estat percebuts pels consumidors.  Pot arribar la segona pantalla a convertir-se en la primera pantalla per a les marques?

Share your thoughts