HOLA, SOC EL RAMON HERRERO-i-BELDA

-GUIONISTA I DISSENYADOR NARRATIU-

Treballo desenvolupant la narrativa en mitjans digitals-interactius, audiovisuals, i impresos. La meva missió és portar la combinació de tecnologia i ficció fins al límit, desenvolupant experiències d’entreteniment immersives. Al llarg de la meva carrera he rebut diversos premis i distincions: premis Zapping, premis Ondas, premi Gaudí…

EL QUE EL MEU CURRICULUM NO DIU DE MI

  • Fill de pagès de Sant Boi de Llobregat, a 12 kilòmetres de la ciutat de Barcelona. La barreja de ruralitat i urbanitat ha format part de la meva infantesa i adolescència.
  • De petit volia ser dibuixant a la factoria Disney i de gran he treballat fent de guionista de sèries de dibuixos animats.
  • Sempre he admirat el George Mèliès i els altres pioners del cinema. M’agrada pensar en ells quan desenvolupo continguts per a plataformes digitals, virtuals i interactives.

·····

En Ramon Herrero-i-Belda és un expert narrador i especialista en processos creatius. Desenvolupa la seva activitat en múltiples camps.

En el sector audiovisual té una dilatada carrera com a guionista y  executive story editor en sèries d’ animació i programes de televisió com Rovelló (https://www.youtube.com/watch?v=Dbyx5jFA1EM), Sylvan (https://www.youtube.com/watch?v=sgrZi4PYsyk), Lacets (https://www.youtube.com/watch?v=grVWVittff8), Basket Fever (https://www.youtube.com/watch?v=CP0Bz_8Yi6c), TPH Club (https://en.wikipedia.org/wiki/TPH_Club ), Todos a 100, entre d’altres.

A partir del 2010, comença a col.laborar com a dissenyador de narrativa en mitjans digitals, com NestleTV i en projectes interactius per empreses com Sono Multivision, Cubus Games, Eikonos o GTI-Universitat Pompeu Fabra.

El seu enfocament centrat en la innovació també l’ha permès endinsar-se en el terreny dels continguts per a Realitat Augmentada (AR) i el Mapping. En aquest sentit, ha treballat en projectes com la instal.lació que el CERN (Centre Europeu Recerca Nuclear) dedicada al 60è aniversari de la inauguració del Sincro-Ciclotró (https://vimeo.com/123627828)o el show audiovisual inaugural dels Campionats del Món de Pilota celebrats a Barcelona (https://vimeo.com/299623036), el 2018.

Gran part de la seva obra està dirigida al públic infantil i juvenil. Per això el 2013, el Grup Planeta li va encarregar l’escriptura de la novel.la ‘La princesa de hielo y fuego’ (http://www.rtve.es/alacarta/videos/pagina-dos/pagina-dos-beatriz-rodriguez/3464742/ ; 20:57-21:14), dirigida al segment de públic ‘young adult’, que va signar amb el pesudònim d’ Svend Morthens.

El Ramon també té una vessant pedagògica i de conferenciant que desenvolupa periòdicament en diversos cursos i masterclass. Habitualment, fa de professor de Narrativa Audiovisual en el Grau Superior d’ Animació i en el de Videojocs que s’imparteixen a Seeway-Escola Superior de Disseny. També dona classes de Processos Creatius i Desenvolupament Agile de projectes interactius. Alguns curtmetratges d’animació com ‘Buster and Baxter’, generats com a projectes de curs pels seus alumnes, han estat seleccionats en diversos certàmens com la selecció oficial del Festival de Cinema de Sitges.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.