QUI HI HA DARRERA DEL VÍDEO DE MÉS ÈXIT VIRAL DE LA HISTÒRIA?

Mai un vídeo havia aconseguit un creixement viral tan important: més de 12 milions de “M’agrada” al Facebook i més de 60 milions de descàrregues, fins al moment (a pocs mesos de la seva estrena). L’agència de projectes interactius per publicitat Tool of North America  i el creador de continguts digitals Jason Zada  són els responsables de ‘Take this Lollipop‘.

Zada ha creat una pel.lícula de terror que pren com a base les dades que l’usuari de l’aplicació té penjades a Facebook. Suposa una evolució en el segment dels vídeos personalitzables. En aquest cas, l’usuari- el seu perfil de Facebook i la seva informació- n’acaben sent protagonistes. Sense sang ni efectes gore, es nodreix d’una de les pors col. lectives més grans que existeix avui en dia: la preocupació per la privacitat de les dades personals que circulen per la xarxa.

Segons el responsable del vídeo, “el que va ser important en ‘Take this Lollipop‘ va ser proporcionar un impacte emocional que no es podia fer en cap altre tipus de projecte. Volia fer alguna cosa que confongués la gent i vaig escriure el guió. Immediatament, vaig saber que hi havia alguna cosa especial en la idea.”

Zada ja tenia experiència en explorar la interacció humana amb els mitjans de comunicació. Anteriorment, ha estat el responsable del projecte Elf Yourself  ;  (un e-card nadalenc que permet posar les 5 fotografies que els usuaris escullin en el cos d’uns elfs ballarins) per a la marca OfficeMax , que també ha tingut un enorme èxit viral amb més de 164 milions de visites.

Aquest creador de continguts també va estar darrera de l’experiment social David on demand pel qual el personatge de David havia de fer “qualsevol cosa” que els seus seguidors a Twitter li demanessin: ballar en una barra, tatuar-se la balena Fail de Twitter, tallar-se el cabell de forma estrambòtica… Va ser un encàrrec de l’agència Leo Burnett per aconseguir zum-zum social.

Tool of North America , és una agència que ha abandonat la publicitat tradicional i s’ha focalitzat en la creativitat i interactivitat digital. El 2010 va crear per a Puma un joc online que reptava als usuaris a intentar parar els xuts de Maradona. També ha explorat les possibilitats de l’storytelling amb Touching Stories  , una aplicació iPad, amb quatre històries interactives.

Segurament, si Orson Wells hagués de fer avui en dia “La Guerra dels Móns” a través del Social Media, s’inspiraria en la feina de Jason Zada i Tool of North America.

Share your thoughts