VIDEOMAPPING SOBRE EL CASTELL DE LES BONS A ANDORRA

Per segon any consecutiu, l’estudi de disseny narratiu Storytala col·labora amb l’empresa Slidemedia Lab desenvolupant l’ Storyworld d’ Andorra en forma de mappings que converteixen el patrimoni cultural, històric i paisatgístic en el protagonista d’espectacles audiovisuals nocturns de gran format. 

El Castell de les Bons és una de les poques torres defensives del territori andorrà. Slidemedia Lab. (3 d’ octubre 2022).  Mapping Torre dels Bons (Encamp, Andorra) . https://vimeo.com/755474754

A començaments de setembre es va poder veure al Castell de les Bons, una de les poques torres defensives del territori andorrà, el Videomapping que recupera la figura històrica d’ Arnau de Castellbò, constructor de la torre i també defensor del corrent ideològic i espiritual del catarisme que va expandir-se per Occitània, Andorra i Catalunya durant l’edat Mitjana.


Per segon any consecutiu, l’estudi de disseny narratiu Storytala col·labora amb l’empresa Slidemedia Studio desenvolupant l’ Storyworld d’ Andorra en forma de mappings que converteixen el patrimoni cultural, històric i paisatgístic en el protagonista d’espectacles audiovisuals nocturns de gran format. Aquestes projeccions tenen lloc al festival Encamp En Clau de Llum, el cicle d’activitats a l’aire lliure, música i llum que té lloc a Encamp, al país d’Andorra, durant els mesos de juliol, agost i setembre.


L’any passat, gràcies al videomapping, l’antic Hotel Rosaleda, avui seu de la Conselleria de Cultura, i l’església de Sant Pere del Pas de la Casa, van cobrar vida i van explicar la seva història als espectadors que es van reunir per veure aquests espectacles lumínics.
La tendència a combinar tecnologia audiovisual, narrativa i patrimoni cultural està guanyant terreny i permet desenvolupar el context (històric, social, cultural, físic…) que distingeix una àrea geogràfica concreta i una oferta turística concreta.


Storytala és l’estudi de disseny narratiu que fa storytelling amb un enfocament transmèdia, a través dels diferents canals i mitjans: audiovisuals, podcasts, interactius i en pantalles poc convencionals com el videomapping o els espais immersius.

 
 
 
 
 
 
 
 Producció:                 GATZARA ESPECTACLES
 Guió:                      RAMON HERRERO
 Direcció Art:              FAUSTO MORALES
 Motion Graphics:           TOMÀS MARTÍ
 Motion Graphics:           ÀLEX ROMERO
 Motion Graphics:           ABRAHAM CASTILLA