DELS ANUNCIS DE LA TV A LA TV DELS CONTINGUTS DE LES MARQUES


Youtube està experimentant noves fórmules per als continguts  de marca (Branded Content). Internet es consolida com la tercera pota del negoci televisiu junt amb la TV generalista i la TV per cable. Per això Youtube va mutant. Ja no és només una plataforma de vídeos casolans. Tothom  vol participar de la vistositat dels seus continguts. Youtube aprofita aquesta gran potencialitat i el 2012 posarà en marxa 100 canals amb programació pròpia i produïda professionalment.

A aquest anunci l’ha seguit la notícia de l’aliança entre Youtube i Disney per crear vídeo-sèries originals (amb un pressupost que ronda els 14 milions de dòlars). Una de les primeres seran les aventures de Where’s my water? (protagonitzada pel caimà Swampy), que vindria a ser la resposta de Disney Interactive Media  a l’èxit del joc Angry Birds.

Youtube vol potenciar continguts professionals per facilitar una pista d’aterratge idònia a les marques. I, així, evitar les seves reticències a aparèixer al costat de vídeos casolans que no s’adiuen amb els seus valors corporatius.

Està clar que  els continguts de la publicitat i el branded content han d’incorporar  i millorar tot allò que ja s’ha experimentat i ha triomfat a Youtube. Vet aquí algunes estratègies  que ja han funcionat:

  • Continguts originals i inèdits que interessin a l’audiència  Millor si, a més, incorporen humor. Com, per exemple, la campanya “Wagon Swagger”, amb  la que  Toyota va  crear “els pares de ficció per a un estil de vida de no-ficció”.  O la sèrie de dibuixos animats “Meet Le Brons” creada per  Nike.
  • Continguts que impliquen la comunitat i que permeten iniciar un diàleg    És el cas dels vídeos virals i d’aquells que faciliten que els usuaris en facin la seva pròpia versió (paròdia). Per posar un exemple: la campanya “The Man Your Man Could Smell Like” d’Old Spice que va generar  milers d’imitacions a Youtube. Un altre símptoma del seu èxit  és que Lucas Watson, l’antic cap de digital business strategy de Old Spice (Procter&Gambler) s’ha convertit en el vicepresident de online video global sales de Youtube.
  • Continguts interactius i que permetin a la gent formar part de la història   Per exemple, el fabricant d’ordinadors Lenovo ha creat el canal SpaceLab on qualsevol pot penjar el vídeo d’una idea o experiment científic que consideri rellevant. Els millors experiments  tindran la recompensa que es  portaran a terme a l’Estació Espacial Internacional (ISS) i es retransmetran en directe per Youtube durant el 2012.  Un altre cas: GoPro, el fabricant de minicàmeres adheribles a l’equipació de qualsevol esport d’aventura, ha creat un canal  que es nodreix de les filmacions de centenars d’usuaris.

Tal com afirmava un responsable de GoPro, a  The New York Times: “El contingut és el que acaba venent les càmeres”. Totalment d’acord: en els continguts està la clau de l’èxit.

 

Share your thoughts